Wat een apart jaar. Een jaar waarin iedereen plannen heeft gemaakt voor ‘als alles weer normaal’ is. Ik vraag me af of het ooit weer normaal wordt. Toch een jaar voor mij om met trots op terug te kijken. Nieuwe klanten die op mijn pad zijn gekomen en die ook echt bij mij passen en die het beste in mij naar boven halen. Afscheid genomen van klanten waar de match minder is of niet meer passen in mijn strategie en plannen.

In maart gestart met de training Community Manager bij Kim Buining. Dit zorgde voor een eye opener. Dit gaf de energie waar ik naar zocht. Hier werd/word ik blij van. Tijdens de opleiding al met de eerste twee klanten in zee gegaan en dit smaakte naar meer. Meer willen weten over communities en meer hierin willen gaan doen. Als leesvoer voor de vakantie dus het boek van Maartje Blijleven gekocht, ‘We love communities’. Na het lezen van dit boek ben ik echt besmet geraakt met het community virus. I love communities.

Het werk als community manager is heel divers. Je onderzoekt de situatie, maakt een community plan, stelt aan de hand van het onderzoek de persona op. Een persona is je meest ideale klant, een voorbeeld klant, DE klant. En daarna het live zetten van de community. Dan ga je de content schrijven die past bij je strategie en kijken hoe het landt. Hoe kun je de mensen nog meer activeren met marketingacties, advertenties, challenges of andere vormen van zichtbaar zijn. Ik word heel blij van dit werk. Bijzonder is ook dat door deze specialisatie ik ook zekerder ben geworden van mijn werk, wat ik wil en wat ik doe en dit straal ik ook uit. Zo zijn er per toeval twee klanten op mijn pad gekomen die ik op dit moment enkel ondersteun door met ze te praten, de juiste vragen te stellen en ze een spiegel voor te houden. In de rol van coach of sparringspartner. Iets wat mij past als een jas. Hoe bijzonder is dit?! Hier wil ik komend jaar ook zeker meer mee gaan doen.

Op 22 november ben ik gestart met de opleiding Commercieel Community Manager. Wat is dit gaaf!  Pittig dat wel, want je werkt met een echte opdrachtgever aan zijn of haar community. Ik heb het getroffen. Ik help een spiritueel coach met haar community. Vanaf dag 1 meteen een klik en ook hier weet ik dat we het beste in elkaar naar boven gaan halen. Ik geloof niet in toeval, zij gelukkig ook niet. Ik ga haar helpen door te kijken wat er beter kan en haar community nog actiever en levendiger maken. Een mooie uitdaging. Ook start ik in februari bij een nieuwe klant, waar ik weer iets heel anders ga doen, maar zeker niet minder leuk. Nieuwe energie en een nieuwe uitdaging. Hierover binnenkort meer. Kortom een mooi jaar, met voor mij zeker mooie successen. En tuurlijk heb ik momenten dat ik het even niet zo zie en heb ik last van de lockdown en ben ik mega klaar met corona, wie niet? Ik ‘count my blessings’ en ben blij wat wel lukt en waar ik wel energie en geluk uithaal.

Eén van de mooie dingen van corona (ja die zijn er ook) vind ik meer tijd met en voor mijn gezin. Onze weekenden waren voor corona druk met verjaardagen, afspraken of andere dingen. Nu is deze bijna leeg en kunnen we zoals mijn dochters zeggen “lekker chillen”. Tijd voor elkaar. Intiemer en knusser dan voorheen. Zo werden mijn ouders een paar weken geleden ziek en wat we al vreesde, het bleek Corona. Daar ze zich zo goed aan de regels hebben gehouden had het virus ze toch te pakken. Schrik en angst overheersten. Beiden werden behoorlijk ziek en mijn vader zelfs heel ziek. Ik miste even de focus op mijn werk, was net gestart met de opleiding en wilde er voor mijn ouders zijn maar mocht niet naar binnen vanwege besmettingsgevaar. Mensen die mij goed kennen weten hoe belangrijk deze twee voor mij zijn. Hoe dan? Ik heb gedaan wat ik kon doen. Eten voor ze gemaakt en deze dagelijks voor de deur gezet. Twee keer per dag even bellen hoe het ging en boodschappen doen waar nodig. Er voor ze zijn op afstand. Fijn om dit voor ze te mogen doen en blij dat ik iets kon doen. Eigenlijk net als voor mijn klanten. Er voor ze zijn op afstand, waar, hoeveel en zo goed als ik kan.

Fijne jaarwisseling allemaal en dat 2022 het jaar 2021 doet verbleken!