Dat ik gek ben van communities is inmiddels geen verrassing meer. Zo schreef ik net voor de vakantie de blog ‘I love communities’. In deze blog vertelde ik jullie vol enthousiasme dat ik het programma van Maartje Blijleven zou gaan volgen en zo nog meer te weten zou komen over communities. 1 september ben ik inderdaad met deze opleiding gestart, nou ja officieel dan he! Sinds twee weken ben ik echt gestart. Het was inderdaad druk geweest, maar ik had het ook een beetje voor me uitgeschoven. Waarom? Onderbuikgevoel? Toeval bestaat niet…..daar begon ik de naam van mijn blog al mee. Vorige week uiteindelijk gestart.  Even een inhaalslag gemaakt op mijn vrije vrijdagavond. Planning voor de komende weken gemaakt, agenda afgeblokt en dinsdag kennis gemaakt met een super leuke buddy. Ergens bekroop me wel het onderbuik gevoel dat dit niet helemaal hetgeen is wat ik zocht. Ik manage en ondersteun liever bij communities dan dat ik een community maak voor mijn eigen bedrijf. Zo help ik inmiddels twee opdrachtgevers bij het opzetten van een community. Ik verzorg het doelgroepen onderzoek, schrijf persona, maak een communityplan en werk de content strategie uit. Hier word ik echt super blij van en ga ik van AAN. Even voor de duidelijkheid de opleiding omvat het oprichten van een community voor jezelf met alle in- en outs. (Super interessant en geweldig goed geschreven opleiding trouwens). Toen ontving ik woensdag een bericht van Maartje Blijleven (We love communities) in mijn mailbox.  Ze kondigde hierin aan te gaan starten met een opleiding Commercieel Community Manager, dé baan van de toekomst! 

Ik dacht meteen, dat is het, dit wil ik! Volgens mij heb ik binnen 1 minuut een bericht teruggestuurd en haar gevraagd of ik nog kon switchen. Waarop Maartje mij meteen een berichtje terugstuurde: “Ja dat kan! Lijkt me SUPER als je erbij bent! Ik dacht meteen aan jou toen ik hiermee bezig was :-)” Hoe gaaf is dat! Vandaag kwam de mail om in te schrijven en hebben we afspraken gemaakt. Vervolgens ontving ik onderstaande video. Ik zit nog even na te stuiteren!!!! Een tijdje geleden riep ik al “Ik wil hierin de beste worden”. Nou mensen, dit gaat gebeuren, binnen nu en vijf maanden ben ik één van de eerste Commercieel Community Managers uit de pijplijn van Maartje Blijleven. Dé community expert van Nederland. Oh enne ik blijf volledig mezelf hoor, no worries! 

Denk je nu nou dat lijkt mij ook gaaf, stuur me dan even een mailtje! Dan breng ik je met Maartje in contact!

Geloof jij in toeval?